Up Targ – regionalne eko produkty
Wprawdzie Up Targ działa już od kilku tygodni, jednak mi dopiero dzisiaj udało się dotrzeć na Burakowską do Starej Fabryki Koronek (dojazd w piątki z Mokotowa jest nie lada wyczynem:). Up Targ to kolejne miejsce na mapie Warszawy, które raz w tygodniu otwiera się dla producentów eko żywności i chętnych na kupienie regionalnych produktów. Na Up Targ poszłam z ciekawości – sprawdzić co ma w ofercie i czym wyróżnia się spośród pozostałych jednodniowych targów w Warszawie. Wyszłam zauroczona klimatem miejsca i zaopatrzona w smakołyki na kolację i jutrzejsze śniadanie.
Nieliczne stoiska sprzedawców na Up Targu poustawiane są wzdłuż budynków oraz wewnętrznej drogi. Nie ma tu tłumów tak charakterystycznych dla innych warszawskich targów – jest za to spokojnie i klimatycznie. Klimat tworzą budynki Starej Fabryki Koronek, światła rozwieszonych żarówek oraz poświata pochodząca z otwartego Mielżyński Wine Baru.
Na Up Targu znajdziemy wybranych producentów i sprzedawców – serów i przetworów mlecznych (np. Tutto-Bene, Mleczna Droga), wędlin, pieczywa, warzyw, ryb świeżych i wędzonych (np. Pan Sandacz) czy przetworów z warzyw i owoców różnego rodzaju.
Ja z Up Targu wyszłam z jogurtami od Mlecznej Drogi, przetworami od Wytwórni Towarów Niezwykłych oraz śledziami od Pana Sandacza.
Mleczna Droga – jogurty naturalne i owocowe – bez sztucznych dodatków. Niebo w gębie.
Ryby wędzone i świeże prosto od Pana Sandacza
Kameralny Up Targ warty jest odwiedzenia – dla klimatu i świeżych produktów. Polecam to miejsce wszystkim tym, którzy mają go bliżej niż ja:)
Informacje dodatkowe:
dojazd i parkowanie – można parkować przy Burakowskiej lub wjechać na teren Fabryki Koronek – tu parking jest płatny
godziny otwarcia:
tylko w piątki – od 14:00 do 20:00
Up Targ (Facebook) – ul. Burakowska 5/7, Warszawa Wola
tel: + 48 504 353 772