Warszawa – Concept 13 | lunch warty ceny
Do restauracji Concept 13 w Vitkac wybieraliśmy się od dawna – jakoś wcześniej nie było nam po drodze, były za to liczne wymówki – inne mniej formalne miejsca czy też inne bardziej egzotyczne potrawy – w końcu jesteśmy fanami kuchni azjatyckiej. Wreszcie się udało, było chłodne popołudnie – z tych, które nie nastrajają na łażenie pomiędzy lokalami ale raczej na ulokowanie się w jednym miejscu na dłużej. Tak też się stało – tydzień temu w niedzielę wybraliśmy się do Concept 13 na późny lunch, który przeciągnął się aż do wieczora.
Restauracja Concept 13 mieści się na 5 piętrze Domu Handlowego Vitkac. Z 4-tego poziomu budynku prowadzą do niej imponujące drewniane schody.
Tego dnia w krótkim menu znajdowało się kilkanaście dań tworzących istny kulinarny miszmasz. Były sałatki, dwie zupy, przystawki w postaci fois gras i carpaccio a nawet wołowy tartar. Ravioli z ricottą i tagliatelle z truflami, homara akurat już nie było ale był sandacz. Reprezentantami dań mięsnych był comber jagnięcy, burger wołowy oraz grillowana polędwica wołowa. Menu dobre dla różnorodnej klienteli tego miejsca.Ja wszędzie gdzie tylko jest zamawiam zupę rybną. W Concept 13 nie było inaczej a tutejsza zupa rybna (31,00) okazała się być pysznym rybnym wywarem z dużą ilością owoców morza – pływały w nim małże, krewetki i łosoś. Prawdziwa rozkosz godna polecenia
wybrany przez M dodatek do ryby to ciecierzyca (16,00) w azjatyckim sosie podana z kolendrą. Pożywna i smaczna
Nie byłoby weekendowego obiadu bez obowiązkowej lampki wina – do zupy rybnej wytrawny, cytrusowy, mój ulubiony gruner veltliner (25,00 za kieliszek) – ten szczep to zawsze dobry wybór.
Concept 13 w Vitkac w 100% spełnił moje oczekiwania – profesjonalna obsługa, dania dobrze skomponowane, wnętrze przyjemne – wszystko co potrzeba aby z chęcią jeszcze tu wrócić – na lunch, na kolację, na spotkanie biznesowe.
informacje dodatkowe o Concept 13 w Vitkac:
płatność – gotówka, karty VISA, Mastercard
godziny otwarcia:
codziennie 08:00 – 22:00