Wine Bar w Hotelu Bristol w Warszawie ma widok na Trakt Królewski, wystrój zaprojektowane przez projektantkę wnętrz Anitę Rosato a za selekcję win odpowiada Robert Mielżyński – znany importer win, właściciel Mielżyński Wines Spirits Specialities. Czego więcej potrzeba, żeby stworzyć ciekawe miejsce na LAMPKĘ WINA w Bristol Wine Bar?
Bristol Wine Bar zachwycił mnie szklanymi ścianami wypełnionymi butelkami, prostym designem mebli i wnętrza oraz nienaganną obsługą. Wypicie lampki wina (czy dwóch) było tu czystą przyjemnością:)
Bristol Wine Bar – widok na bar a za oknem Trakt Królewski i ul. Krakowskie Przedmieście
Za selekcję i dostawę win odpowiada Robert Mielżyński – wina, które piłam w Bristol Wine Bar można również kupić w Mielżyński Wines Spirits Specialities w sklepach w Warszawie i Poznaniu lub w sklepie on-line.
Etnic Blanc Castillo Perelada (29,00 za lampkę) – jednoszczepowe wytrawne wino ze szczepu gernatxa blanca, wyraźne w smaku i aromacie, z wyczuwalną nutą pieprzu.
Cremant D’Alsace (23,00 za lampkę) – to wytrawne musujące wino ze szczepów pinot blanc, chardonnay, pinot noir. Proste w smaku, z lekką nutą dojrzałych owoców.
do wina zamówiłam tapas (18,00) – wybrałam karczochy, kapary i cukinię w chorizo
Bristol Wine Bar nie jest tanim miejsce (ale nie należy się takiego spodziewać po luksusowym hotelu). Co więcej – te same wina wypijemy w Mielżyński Wine Bar w cenie 10,00 – 12,00 zł za lampkę. Bristol Wine Bar ma jednak swój klimat – atmosferę hotelowego blichtu i luksusu oraz wspaniały widok na jedną z najpiękniejszych ulic Warszawy. Warto przysiąść tu na chwilę przy oknie i wypić lampkę wina:)
informacje dodatkowe o Bristol Wine Bar:
dojazd i parkowanie – na ul. Krakowskie Przedmieście obowiązuje zakaz wjazdu pojazdami prywatnymi, do Hotelu Bristol można dojechać od ul. Karowej lub od Planu Piłsudskiego
godziny otwarcia:
codziennie od 12:00 do 23:00
płatność – gotówka, karta
Bristol Wine Bar na parterze Hotelu Bristol – ul. Krakowskie Przedmieście 42/44, Warszawa Śródmieście
tel: 22 551 10 00
Ostro zakręcona na punkcie zdrowego żywienia, diety roślinnej oraz podróży kulinarnych. Na moim blogu kulinarnym publikuję przepisy oraz poradniki o tym co jeść, aby zachować zdrowie i nie spędzać przy tym w kuchni całych dni.