Czy wiecie, że dojazd samochodem z Warszawy do Wrocławia zajmuje teraz już tylko niecałe 3,5 godziny. Pod koniec grudnia ma być jeszcze lepiej dzięki otwarciu kolejnego odcinka trasy S8 z Wrocławia prawie do samej Łodzi a oprócz tego do Wrocławia jeździć będzie Pendolino. W taki oto sposób szybko i sprawnie można dostać się do stolicy Dolnego Śląska – a pamiętam jeszcze czasy kiedy podróż trwała ponad 6h. We Wrocławiu bywam ostatnio dosyć często (służbowo) – tym bardziej cieszą mnie nowe drogi i połączenie PKP. Podczas ostatniej wizyty udało mi się wpaść do Dinette w Sky Tower na lunch. Wcześniej odwiedziłam jej siostrę Di (wizytę opisałam tutaj).
W krótkim menu Dinette w Sky Tower znajdziecie przystawki – dinettki (m.in. hummus, gravlax, sery kozie, warzywa, wędliny), po dwie zupy, sałatki, pasty, dania mięsna oraz dwa dania z ryb. Na tyle mało, żeby nie zmęczyć się podczas wyboru ale jednocześnie na tyle różnorodnie aby każdy mógł wybrać coś dla siebie. Tym razem udało mi się trafić w Dinette na wolny stolik i zjeść na miejscu lunch. Z menu wybrałam sałatkę oraz rybę.
sałatka go vege (24,00) – a w niej soczewica, ciecierzyca, piklowany burak, świeże liście szpinaku baby, pestki słonecznika i dyni, marchew, suszone pomidory. Zdecydowanie warta zamówienia, nawet tak jak w naszym przypadku jako pierwsze danie.
dorsz na puree z dynii (36,00) – soczysta polędwica z dorsza podana z kaszą gryczaną, warzywami z patelni chili i sezamem. Wszystko na lekko słodkim puree z dyni. Bardzo smaczne i zdrowe drugie danie:)
Dinette i jej siostra Di są świetnym miejscem na śniadanie, lunch i kolację.
informacje dodatkowe o Dinette w Sky Tower:
dojazd i parkowanie – najlepszym wyborem jest skorzystanie z płatnego parkingu podziemnego w Sky Tower. W okolicach budynku znalezienie miejsca parkingowego jest trudne
rezerwacja – możliwa
płatność – gotówka, karty VISA, Materscard
godziny otwarcia:
pon – sob – 9:00 – 21:00
nd – 10:00 – 20:00
Dinette – ul. Powstańców Śląskich 95, Wrocław, I piętro Sky Tower
Ostro zakręcona na punkcie zdrowego żywienia, diety roślinnej oraz podróży kulinarnych. Na moim blogu kulinarnym publikuję przepisy oraz poradniki o tym co jeść, aby zachować zdrowie i nie spędzać przy tym w kuchni całych dni.