Blog o zdrowiu i zdrowym żywieniu oraz szybkim gotowaniu

Wrocław – Whiskey in the Jar | nie na steaki

Obiecałam opisy kulinarnych doznań z Wrocławia – oto pierwszy post z przepięknej stolicy Dolnego Śląska. Pierwszy wieczór we Wrocławiu i wybór padł na Whiskey in the Jar – restaurację ze steakami i burgerami na Rynku. Jako gość pozwoliłam się zaprowadzić w ten najbardziej turystyczny rejon Wrocławia i nakarmić jednym z gorszych (niestety) steaków jakie jadłam w ciągu ostatniego roku. Podobno miałam pecha bo ogólnie miejsce to słynie z dobrych steaków i burgerów. Hmm… z pechem bym tej podeszwy nie mieszała.

 




Whiskey in the Jar to typowy steak bar | burger bar | drink bar jakich pełno na rynkach polskich miast – spotkacie takie w Krakowie, Warszawie, Poznaniu. W menu królują burgery w różnych wersjach  (BBQ, chicken, cheese), steaki – rib eye, t-bone oraz dodatki – frytki, grillowane warzywa, sałatki – nic nadzwyczajnego. W wystroju Whiskey in the Jar dominują ciemne barowe kolory – czerń, czerwień, zieleń. W środku dużą przestrzeń wypełniają stoły, stoliki, wygodne ławy, na zewnątrz znajduje się z daleka widoczny ogródek zadaszony białym namiotem. Patrząc na tłumy gości miejsce wydaje się być popularne – no ale to w końcu turystyczne centrum Wrocławia.

 

Do Whiskey in the Jar przyszliśmy na steki zatem steki zostały zamówione.mój nieszczęsny wybór – stek Rocker (59,00 za 260) z warzywami. Miał być podany krwisty a dotarł porządnie wypieczony więc automatycznie twardy, gumowaty, żylasty i kompletnie niejadalny. Warzywa były smaczne i one uratowały mój wieczór – byłam już wściekle głodna

 

jedna z towarzyszących mi osób wybrała steka Viking (85,00 zł – 300g) który okazał się zdecydowanie lepszym trafem – mięso było odpowiednio przygotowane, wypieczone, soczyste. Dodatkami do niego były warzywa
 
chicken burger (34,00) – grillowana pierś kurczaka podana z chutney z mango i chilli, sałatą roszponką oraz chilli. Jako dodatek podano frytki. Burger wyglądał okazale i smacznie

a oto widok z ogródka – bezcenny:)

 

Jeżeli lubicie burgery, a może macie ochotę napić się whiskey w wielkim słoju w miejscu z widokiem na wrocławski Rynek, możecie wybrać się do Whiskey in the Jar. Na steki polecam uważać.

informacje dodatkowe:

płatność – gotówka, karty VISA, Mastercard, American Express

rezerwacja miejsc – możliwa

godziny otwarcia:
codziennie od 12:00 do 24:00

Whiskey in the Jar (Facebook) – Rynek 23, Wrocław
tel: +48 503 527 531

mapa dojazdu: