Wrocław – Whiskey in the Jar | nie na steaki
Obiecałam opisy kulinarnych doznań z Wrocławia – oto pierwszy post z przepięknej stolicy Dolnego Śląska. Pierwszy wieczór we Wrocławiu i wybór padł na Whiskey in the Jar – restaurację ze steakami i burgerami na Rynku. Jako gość pozwoliłam się zaprowadzić w ten najbardziej turystyczny rejon Wrocławia i nakarmić jednym z gorszych (niestety) steaków jakie jadłam w ciągu ostatniego roku. Podobno miałam pecha bo ogólnie miejsce to słynie z dobrych steaków i burgerów. Hmm… z pechem bym tej podeszwy nie mieszała.
Whiskey in the Jar to typowy steak bar | burger bar | drink bar jakich pełno na rynkach polskich miast – spotkacie takie w Krakowie, Warszawie, Poznaniu. W menu królują burgery w różnych wersjach (BBQ, chicken, cheese), steaki – rib eye, t-bone oraz dodatki – frytki, grillowane warzywa, sałatki – nic nadzwyczajnego. W wystroju Whiskey in the Jar dominują ciemne barowe kolory – czerń, czerwień, zieleń. W środku dużą przestrzeń wypełniają stoły, stoliki, wygodne ławy, na zewnątrz znajduje się z daleka widoczny ogródek zadaszony białym namiotem. Patrząc na tłumy gości miejsce wydaje się być popularne – no ale to w końcu turystyczne centrum Wrocławia.
a oto widok z ogródka – bezcenny:)
Jeżeli lubicie burgery, a może macie ochotę napić się whiskey w wielkim słoju w miejscu z widokiem na wrocławski Rynek, możecie wybrać się do Whiskey in the Jar. Na steki polecam uważać.
informacje dodatkowe:
płatność – gotówka, karty VISA, Mastercard, American Express
rezerwacja miejsc – możliwa
godziny otwarcia:
codziennie od 12:00 do 24:00
Whiskey in the Jar (Facebook) – Rynek 23, Wrocław
tel: +48 503 527 531
mapa dojazdu: