Little Hungry Lady

Blog o zdrowiu i zdrowym żywieniu oraz szybkim gotowaniu

Kategorie Wielkanoc

Warzywny pasztet ostro podkręcony pastą curry

Wiecie, że w kuchni nie mogę obyć się bez ostrych przypraw. Pikantne papryczki i pasty curry dodaję prawie do wszystkiego, nawet do słodkich wypieków. Warzywny pasztet z kaszy jaglanej i gotowanych warzyw podkręciłam ostrą, zieloną pastą curry. Wyszedł rewelacyjny. Koniecznie sprawdźcie ten banalnie prosty przepis.

Wegetariański wielkanocny żurek – bardzo prosty przepis

Nie – nie będzie żurku z torebki (choć pamiętam jeszcze te czasy, po przeprowadzce do Warszawy, kiedy zajadałam się przeróżnymi zupkami instant – chińskie były the best). Dzisiaj udało mi się przygotować MÓJ PIERWSZY W ŻYCIU wegetariański wielkanocny żurek – i od razu muszę się z Wami podzielić moim szczęściem (i sposobem na niego).

Babka kakaowa orkiszowa kukurydziana

Za pięć dni Święta więc żebyście zdążyli z wypiekami już dzisiaj podsyłam Wam ostatni, słodki, wielkanocny przepis. Muszę przyznać, że babka kakaowa z mąką orkiszową i kukurydzianą wyszła wyjątkowo smaczna, choć poprzednie (cytrynowa i pomarańczowa) też są niczego sobie. Jak na mnie przystało przepis jest szybki i prosty a ciasto zdrowsze bo bez cukru i utwardzonego tłuszczu. Sami zobaczcie i koniecznie przetestujcie.

Wielkanocna babka pomarańczowa słodzona karobem – bez glutenu

Wielkanocna babka pomarańczowa z karobem to kolejny pomysł na zdrowy, świąteczny deser. Jej wykonanie jest równie proste jak cytrynowej a smak i zapach Was zachwycą.

Wielkanocna babka cytrynowa – bez glutenu

Kto śledzi mnie na Instagramie i FB już wie, że pochwaliłam się tam swoimi wielkanocnymi przygotowaniami i testami bezglutenowych babek. Oto pierwsza z nich – pięknie pachnąca, w kolorze letniego słońca, wielkanocna babka cytrynowa.